• June 23, 2024

DEZE BLOEIENDE PLANTEN OVERLEVEN IN DE VOLLE ZON

De beste tijd om deze struik te planten is in het najaar, dan heeft de plant nog tot de winter tijd om goed te wortelen. De forsythia is een sterke struik die alleen bij extreme hitte en droogte water nodig heeft. Denk hierbij aan een periode van 15-20 dagen. Deze struik is wel een echte liefhebber van de zon en verlangt minstens zes uur per dag in de lente en de zomer. De forsythia laat zich ook makkelijk stekken. Zet een paar jonge scheuten in een pot aarde en als ze aanslaan, wortelen ze binnen een paar weken. Een mogelijk probleem met de struik is dat ze gevoelig is voor rot, die veroorzaakt wordt door een bacterie. De bladeren worden dan bruin en op den duur zelfs zwart. Om de forsythia te redden moet je die dan terugsnoeien tot je gezond hout bereikt.

Kattenkruid
Schattige paarse bloemetjes zul je in overvloed vinden als je kattenkruid in de volle zon plant. Daar groeit-ie namelijk het best. Daarnaast kan kattenkruid goed tegen warmte en droogte, al zul je hem niet compleet moeten laten uitdrogen. Daarnaast heeft de plant niets voor niets de naam ‘kattenkruid’: poezenbeesten zijn er dol op. Naast katten trekt de plant ook bijen en vlinders aan. Gezellige boel dus!

Als de forsythia een aantal jaren niet meer is gesnoeid, is een normale snoeibeurt niet meer afdoende en moet je een verjongingssnoei doen om de effecten van de verwaarlozing teniet te doen. Hierbij knip je in het voorjaar, drie jaar achtereen, ongeveer 1/3 deel van de takken diep terug. Op die manier vernieuw je de struik in een tijdsbestek van 3 jaar. In die periode moet je ook dode of beschadigde takken helemaal verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *