• July 23, 2024

Fargesia Robusta Campbell

De Fargesia Robusta Campbell is een heel sterk bamboe soort. De grote, groene en puntige bladeren kenmerken deze bamboe. Ditzelfde geldt voor de witte schutbladen, waardoor dit soort ook wel eens white sheed wordt genoemd.

Deze niet-woekerende bamboesoort is geschikt als solitair een robuuste haag of om in een pot te plaatsen. Doordat deze plant niet woekerend is, zullen de wortelstokken ondergronds niet alle kanten op gaan. Dit zorgt ervoor dat de plant niet ineens op allerlei plekken in de tuin tevoorschijn komt. Wel is het zo dat dit bamboesoort flink kan uitdijen. Kenmerken van deze bamboe zijn:

Behoudt van blad in de winter.

  • Een haag van de Fargesia Robusta Campbell zorgt voor privacy.
  • De Fargesia Robusta Campbell is niet giftig voor mens en dier
  • De Fargesia Robusta Campbell kan geplant worden in de zon of schaduw.
  • Zonder te snoeien kan dit bamboesoort 5 meter hoog worden.

Het onderhouden van de Fargesia Robusta Campbell

Voor een goede start van de bamboe is het belangrijk om voldoende water toe te voegen, dit ook gedurende droge periodes. Daarbij is het belangrijk om twee keer per jaar de plant te bemesten, rond april en rond september. Voor het groeien is het belangrijk dat de bamboe de juiste en voldoende voedingsstoffen krijgt.

Als je deze haag wilt snoeien, kun je dat het beste in het voorjaar en in september doen. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Als jij liever op een ander moment de bamboe snoeit, dan is dat ook wel mogelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *