• July 23, 2024

Oost-Indische kers zaden zaaien

Monstera
Mooi is ie zeker, de Monstera. Deze gatenplant groeit onder de juiste omstandigheden uit tot gigantische proporties en is er dus geen eentje die je hoog boven op een kast – weg van hond, konijn of kat – zet. Bedenk daarom goed of je deze giftige kamerplant aandurft, want knagende en likkende huisdieren kunnen diarree en huidproblemen krijgen door de aanraking met het sap in de stengel en bladeren. En katten kunnen er zelfs nierproblemen door krijgen.

Stippenplant
De Begonia Maculata is met stip een van de vrolijkste planten, maar ook een van de meest verraderlijke. Het sap van de stippenplant irriteert de huid en slijmvliezen, is vochtafdrijvend en kan zorgen voor misselijkheid. Hang ‘m in een bloempot op een plek waar je kat of kind onmogelijk bij kan dus.

De verzorging van de plant is bijzonder eenvoudig. Je kan deze makkelijke groeier in het algemeen gewoon met rust later om te groeien en te bloeien. Omdat de plant eenjarig is, kun je de zaden zelf oogsten na de bloei en die volgende lente weer gebruiken. Als de lente of zomer extreem droog uitvalt, is wat extra water het enige wat je hoeft te doen zodra de bladeren slap gaan hangen. De Oost-Indische kers is ook bijzondere aantrekkelijk voor rupsen. Als je ziet dat de bladeren worden aangevreten, kan je de rupsen met de hand verwijderen. Misschien kies je er ook gewoon voor om iedere rups tot vlinder te later transformeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *